There was an error in this gadget

Sunday, February 10, 2013

kawan!!

salam semua sudah sekian lama x mengeluarkan cerita di blog aku .. dekat sini aku nak berkongsi kan cerita ku tentang Kawan!!.

aku di besarkan di sebuah kampung yang dikenali sebagai Kampung Pulau Meranti . aku share tentang seorg yang di anggap sahabat . . aku kenal kawan ku dari sekolah rendah tp aku dengan aku tidak rapat..sekolah menengah kitaorg pun bukan satu sekolah tapi yang membuat kitaorg terjumpa balik pada tahun 2007/2008 dimana kami berjumpa di Petaling jaya berdekatan dengan opis ku .. di PKD Petaling ..semasa sarapan pagi.

start dari tu kami jumpa balik dan diam seketika .. kami terjumpa balik di Metro Driving Academy di Pulau Meranti , masa tu ku anta abg ku register kat cna.. untuk ambik lesen .. so berjumpa dia kali ke3 disana..

dan tiba2 dia bercakap dgn ku dia nak buat metro driving academy franchias. .so ku ckp dgn dia .. aku leh tlg dia yang mana termampu .. ku membantu dia untuk designkan metro driving .. alhamdullilah Metro Driving Dia sampai Sekarang dan sekarang dgr cita Metro dia skrg keluarga dia tlg .. Alhamdulillah ..leh jadi bisnes family .

member ku seorang otak bisnes , pe2 yang boleh pergi jauh dia akan grab .pada satu hari dia ada bisnes yang best nak share dengan aku tp mula2 dia x ajak bisnes, tp aku mula tanya pada dia untuk mintak tolong dengan dia ... cerita dia mcm ni ..

pada 27/6/2011 ku dia ajak utk tengok Bisnes beliau lagi ..mcm mana dia ajak ku ... dia ajk melalui fb je .. perbualan ni berlaku mcm ni ..


pada pukul 3.30 bas aku bergerak ke KL .. so sampai je dekat Kuala Lumpur , Beliau iaitu member aku sudah ada di PUDURAYA untuk ambik aku... kami berborak tentang SPA beliau dan borak biasa2 je tapi ada soalan yang aku ingat sampai sekarang iaitu .
" Penat ke ?? kalau penat xpe lah esok boleh pergi SPA tu ..
" then aku cakap " xpe .. dah alang2 keluar pe salahnya " ...
sampai je dekat rumah lebih kurang pukul 8.30mlm .. then beliau cakap ku lagi
" pukul 9.00pm ku ambik ko "
ku balas "ok !!"
kat rumah pe lagi ku campak kemas barang2 yang di bawa dari kedah .. alarh baju je ..

bila ku tengok n paham bisnes ini aku ambik keputusan untuk  buat bisnes tu ... sebab ku letakkan kepercayaan pada member aku ...

Then aku buat bisnes  ini.. sekarang ku dah dekat setahun ku buat bisnes ini. alhamdulillah aku  masih bersama itu walaupun bermacam2 durgaan yang ALLAH SWT bagi pada aku ...

walaupun kawan2 aku ada yang menolak atau x support aku dalam perniagaan ini ,tapi ku xkesah , sebab adat bila kita berniaga Franchias . so sll salah faham tentang perniagaan yang aku buat .. tp  sebenarnya dorang tidak paham pe yang aku buat ..

aku nak ucapkan terima Kasih Kat kawan aku iaitu Norazman Ashraff bin Zulhaznal kerana tunjuk aku peluang untuk aku berubah dan aku harap kita dapat sama2 naik dan kita buktikan pada kawan2 kita boleh .. walaupun ko dah senyap dan xnk ambik tahu pasal bisnes ko tu .. tp aku tetap berdiri!! walupun ko and keluarga ko lari ,block aku dari hp n whatsapp ko tp ku anggap lagi kita still kawan.. janji yang ko taburkan akan ku pegang sampai MATI!!!


SuKa Lah Ek :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails