There was an error in this gadget

Thursday, January 1, 2015

Usaha, tawakal & berdoa

Salam semua .. Hari kita semua ingin kejayaan dalam hidup dunia dan akhirat. Tapi pernah kita terpikir macam mana ingin dapat kejayaan tersebut. Dekat sini sy ingin berkongsi cerita serba sedikit pengalaman saya .. Hingga sy disini.. 
-->

Sy dulu berkerja sebagai staff kerajaan di kedah . Bagaimana sy boleh terjebak dalam bidang yang hari ini saya ceburi .. Saya di tunjukan peluang  inni masa thun 2011 .. Sy seorg tidak suka dengan perniagaan yang mcm ni .. Sebab saya dan org luar rasa perniagaan ni leceh.. Tapi apabila sy di tunjukkan peluang ini dan di pahamkan .. Sy membuat keputusan untuk berubah dan ingin mencuba benda baru dalam hidup.. Orang penah cakap nak berjaya kena buat benda yg tidak suka.. 

27.7.2011 adalah tarikh saya bermula dalam perniagaan ini.. Tarikh keramat sy . Bermula dalam perniagaan ini alhamdulillah segala urusan saya dalam perniagaan ini selama 4 bln berjalan lancar ... 
Ingat kehidupan bukan sll di atas je.. Akan dtg kita akan rasa di bawah .. 

Sy start belajar mcm mna bila jatuh di bawah.. Halangan yang sya hadapi dari kawan serta family sya dan di tambahkn dengan saya xde kenderan untuk bergerak .. Dari itu saya jadikan benda sebagai durgaan untuk berjaya,.. Dengan takde kenderaan sy terpaksa meminjam kenderaan family sy dan kadang2 sy pinjam kenderaan kawan2..sy buangkan rasa malu saya  untuk meminjam .

Selain itu penah kena di maki dan di malukan didepan orang ramai..,tp sy biarkan.. Sebab karma hidup akan merasa jugak..hanya Allah saje yg tahu perasaan sy masa tu.. Tipulah kalau sy cakap diri sy x rasa down n jatuh atas dugaan yang sya hadapi ..

Allah swt adalah tempat yg sesuai utk kita mengadu keluhan kita bile kita susah.. Sy rapat kepada PenciptaNya . Alhamdulillah saya menjadikan dugaan yang saya terima sebagai penguat dlm hidup sy ....

Sy bersyujur kehadarat Illahi atas kurniaan yg diberikan kepada sy smp skrg .. Tp selalu beringat kita bukan sll di atas .. Suatu hari kita akan berada di bawah .. Dan Masa tu lah kita fi uji untuk kali ke 2... Dan amsa tu kita akan rasa siapa kawan kita bile kita susah .. Dr situ lah kita blh thu .. Siapa yg de disamping kita bile kita ssh jgk ..

Nk berjaya selalu dengan irg berjaya ..
Nak berjaya sll lah ingat Nya
Nk berjaya sll lah bersedekah kepada org yg memerlukan
Nk berjaya bukak ati utk terima tegurAn dr org lain .
Nk berjaya .. Belajar dari kesilapan hidup ..
Nk berjaya jgn lah kita kedekut ilmu kita .. Berkongsi lah ilmu kita dengan org lain .
Nk berjaya jgn sombong
Nk berjaya jgn lah ego n hipokrit dlm hidup
Nk berjaya selalu berfikiran positif
Nk berjaya bantulah sesasama kita ..
Nk berjaya ingatlah pada juga..
Nk berjaya kena bnyk buat PENGORBANAN dalam hidup. 

SuKa Lah Ek :)

Saturday, August 31, 2013

2013

Salam semua, walaupun sudah masuk pertengahan tahun 2013 tapi ku rasa tahun ini adalah tahun yang sangat bermakna pada diri ku .. Kerana banyak perubahan yang berlaku pada diri ku .. Aku sangat bersyukur ke illahi kerana Nya aku dapat merasa perubahan tersebut . Antara yang ku ingin kongsi dengan korang pe yang ku rasa adalah raya tahun ini ku dapat beraya dengan penuh gembira , tahun ni juga ku dapat capai target ku sebagai somebody dalam perniagaan ku ini . Family aku pulak dapat buat rumah sewa untuk keluarga kitaorg . Kawan baik ku pun dh alhamdulillah berubah dan ku dalat rasakan tahun ni adalah tahun yang sgt bermakna dalam hiduo aku ALHAMDULILLAH SANGAT , BERSYUKUR SGT JGK AMIINNNNN

TQ PARTNER2 kuyg disayangi
TQ MY FAMILY YANG JUGAK SAYANG SGT2
TQ MY TEAM!!! Ilove uolsss!!!











SuKa Lah Ek :)

Tuesday, March 5, 2013

Hari Menguji Kesabaran

Hahaha , Alhamdulillah pun ada .. penat pun ada ... Nak marah pun ada..Apa kaitan perasaan ini semua dengan tajuk ni .. Ok mula cita mcm ni ku dari puchong ke banting untuk berjumpa partner ku.. Setelah berjumpa dengan partner ku tgk tayar motor ku mcm dh x de angin tp ku pergi cari stesyen minyak .. Jumpa stesyen minyak, nk pam dh tayar (dlm ati ckp:mintak xde pe2).. Bila nk pam .. Pam tu plk masalah .. Xde angin .. Dengan panas teriknya lagi berpeluh2 badan yg dh wangi ni.. Aku pe lagi xde nk tgg lma cari steayen minyak yg berdekatan .. Tup2 jumpa iaitu Stesyen Minyak BHP.. Alhamdulillah jumpa stesyen minyak.. Bila nk pam tayar dah ok nk pam, bila je cucuk benda alah tu tibe2 dgn bunyi mcm angin kuar ..( Ya Allah durgaan betul .. ) ku pun mintak tlg dgn org yang blh ku call mcm syafiq n afiq bkn nama sebenar.. Tp dorg de hal masing2.. Xpe ah.. Ku stay kat BHP lama jugak lebih kurang 2 jam kat citu .. Ddk citu sebab panas n tgh pikir apa nak wat.. Lbh krg pkl 4.30 pm ku ambik kptsn utk grk mencari kedai motor berdekatan .. Korg nk thu brapa kilometer ku nk jmper kedai motor tu .. Jarak dia lebih krg setengah kilometer.. Bapak jauh dgn tyr yang bocor malu je sbb org tengok motor tu mcm senget huhuhu erm tp ku buat selamba . Mencari kedai bukan terus2 je dpt kedai motor .. Ku berpusing mencari kedai last dlm pkl 5pm bru jumpa kedai motor.. Pe lagi tkr tayar terus je lah.. Tukar tyr terus ku balik.. Sampai umah pe lagi terus tido dh x larat nk makan sedangkan masa tu lapar jugak ah tp krn penat xkisah dah bnd tu.. ##gambar x sempat ambil sebab penat n panas .. Tp tu semua durgaan

SuKa Lah Ek :)

Saturday, February 23, 2013

Kerana BR1M!!

Hr ini 24. 2.12 ku ke komplek rakan muda puchong sebab ku dapat BR1M .. So ku gerak dr umah pukul 8.30 pg . kna ada pkl 9pg.. So sampai2 je line beratur jadi sepanjang panjangnya. sampai ke jalan .. Besar bapk ah panjang.. Tapi biasa ah bila panjang2 beratur ada yg potong lah pe lah.. De siap de akak ni siap memekak kat depan ku .. Tapi layan jew lah.. Tp korg nk thu panjang dia ah ni dia gambr dia






SuKa Lah Ek :)
Related Posts with Thumbnails