There was an error in this gadget

Monday, November 15, 2010

S.K.P.M 2010

Perh dah lama ku x mencoret kat cni ...sebok dengan exam ku dan praktikal ku di PKD Kuala Langat .... sori ek.. tp .. pe yang ingin ceritakan di blog ku , tentang Sekolah Rendah ku ... di Pulau Meranti ... yang diberi nama Sekolah Kebangsaan Pulau Meranti, dimana disini tempat aku mendapatkan pendidikan sewaktu aku berumur 6 tahun hinggalah umur 12 tahu
n .... di sekolah ni lah ku banyak kenangan bersama kawan- kawan ku ...

Dan baru ini ku pergi ke sekolah tersebut untuk melihat Sukan Tahunan yang berlangsung pada hari ahad baru -baru ini.. Tujuan ku hadir masa tu hanya lah melihat anak saudara menyertai
pertandingan yang dipertandingkan ... dah duduk lama disitu terasa bosan pulak .. dan hati ku terdetik ingin berjalan-jalan melihat keadaan sekolah tersebut.. ..

apa yang mengkagumkan aku adalah perubahan yang bergitu mendadak... setelah 10 tahun ku meninggalkan sekolah tersebut... semasa ku berpusing-pusing disekolah tersebut .. k
u ter
jumpa Uztazah yang penah mengajar aku .. iaitu Uztazah Zalmah .... huhuhu.... dah xde pe2 cita pun hanya dikongsi korang tengok p[erubahan yang berlaku di sekolah ku dahulu

Surau Dulu Berwajah baru...
banggunan lama ..

Taman yang Ditambah berdekatan dengan Surau

banggunan baru yang ditambah di bahagian banggunan 2 Tingkat

port dulu makan Nasi Lemak Kat cni huhuhu


port ni pun sama .. haha

Wahhh Sekolah dah De Wifi.. Bgs2....

perubahan pada belkang baggunan lama ..

berdekatan dengan pejabat lama ..

yang paling menarik .. tugu dah tikuar kepada ni.... bgs2 kreatif..


Lau nak tengok pic2 sekolah dulu click link ni...Jom Tengok !!!












SuKa Lah Ek :)

Tuesday, September 14, 2010

RaYa Ohhh RaYa

salam aidilfitri dan salam satu Malaysia semua... dup dap dup dap sekejap je dah raya .. rasa macam sekejap je mcm x puas berpose ni... huhu

tapi apakan daya itu lah dah sebulan berpose skunk untuk beraya pulak.. huhu... xde pe nak cita sangat tapi tahun ku rasa lain sikit x macam dulu .. sbb dulu kecik2 leh dapat duit raya .. tapi skunk xdpt duit raya .. huhu


ahh cita sikit raya pertama lepas sembahyang Raya kitaore sekeluarga balik kerumah bersalam-salaman .. adat semua keluarga akan buat bergitu :) ... lepas bersalaman pe lagi time to take the pIC... ni pic keluarga ku ..



dah Salam2.. tu pe lagi kami sekeluarga ke Kubur Pulau Meranti yang berdekatan dengan umah ku jalan kaki pun leh..
lps tu balik dari kubur.,.. nasa utk berjalan ke rumah saudara.. ahhah a.. (rumah saudara sebelah2 je. )









SuKa Lah Ek :)

Tuesday, September 7, 2010

Jamuan Berbuak PoSe SkPm 1996 & Birthday Ct



hahha Akhirnya Jadi jugak Jamuan Berbuka POse ... hahaha..

penat handle benda ni dengan bermacam-macam karenah ... ok aku cita sikit ek .. perjalanan jamuan berbuka dari Plan ke berlangsung hari tu.. hahaha..

ok cita mcm ni mula cadangan ni dah lama tp x thu bila nak .. tup2 masa jumpa kat bravo masa tu semua bersetuju nak jamuan berbuka pose tarikh yang dipilih pada
5 hb 2010 , tempat adalah SOHO Seafood .

aku ni mcm biasa ah kerja ku adalah untuk call kawan2 ku tu..
erm.. bila kol de yang kata maybe/ de yang kata insyallah/ de yang kata xdapat g.. macam lagi .. bila last day untuk comfirmkan brapa org yg pergi . pun x dpt keputusan...

bila hari sudah tiba pun de yang x pasti .. tp tengah hari tu dah booking untuk 20 orang ..
pada petang orang yang comfirm pergi adalah 15 orang ... lps tu Epa x dpt ikot. sbb de hal... so tinggal lah 14 orang ...

perjumpaan hari ni lelaki lah banyak berbandingan dengan Reunion SKPM masa tu ... perempuan yang ramai.
ni List nama orang yang g malam itu:-
1. aku lah
2. Azman
3. Epul
4. Shammil
5. Adi
6. Nizam
7. Hairi
8. Ayien
9. Ct
10. FArhana
11. Ayu
12. Atirah
13. Afiqah
14. daus

semua dah sampai pukul 5.30pm. tup2 si Ct hajar lambat sbb dia dari Shah Alam ke Puchong tunggu Lah... tunggu punya tunggu Ct sampai pukul 6.30 huhu lambat gila dah tu haha

last2 sampai kat soho tu dalam pukul 7.00pm jugak ah., sampai tgg punya tgg lambat lak dia ambk oder... dah ambk oder.. kiat semua ni berborak, kutuk mengutuk ,hine menghina sesama yang lain de yang jadi jugak "LALANG" ... macam perangai ..tp abaikan sikap mereka.. hahaha..

tunggu pe yang dioder td punya lah lamabt siap jumpa orang dia.... haha. sebab org dah berbuka kita orang belom..

last2 makanan datang pukul 8.00 pm hahahaha.... semua senyap bila dapat makanan.. tp de yang x puas ati dengan makanan dia..de yang kata masin lah , de yang manis lah.. macam-macam.

dah siap2 makan..
terus blar...mcm2 plan l[ps berbuka tadi nak
Alamanda@ South city @ mines.. last pergi jugak Mines.. hahaha.. dah sampai & berkumpul terus ke bowling ... hahah satu kepala RM 6.50 . kita orang main 12 orang, 2 lane. kumpul 1terdiri daripada :- hari, Epul, Shammil,Aku,Nizam, Afiqah
kumpulan 2 daripada , Adi, Azman, Ct, Daus ,Ayu , ayien ... huhu tapi kumpulan yang menjadi juara adlah Kumpulan 1 hahahaha.. tp ku kalah dengan hairi .. dia 150 aku dapat 142 je.. ahahaha..

lepas main bowling ... de cadangan lain lak..ni plan Ayu ..untuk kena kan CT haha.. sebab birthday Girl 3.9.2010 masa tu.. hahaha.. pe lagi adi ketua lanun hahaha ( jangan marah ) pergi lah beli tepung untuk kena kan ct hahaha...

soo lps tu kitaorang bawak lah pergi ke
Cyberpark hahaha..

mula sambut macam biasa .. bagi kek.. suap2 kek.. hahaha.. lepas tu orang yang memulakan lemparan tepung adalah Azman.. ah.. gila lah.. aku kena dua das tu..das pertama x thu dari sapa .. das kedua dari Adi...tp ku sempat membuangnya kat atas kepala Azman( ahhaha ati ku puas Hahahah) ... joke je man,... haha malam tu semua terkena... huhuuh.. termasuk lah farhana yang baik tu.. huuhuhu..


dah puas main2. semua balik ke destinasi masing2. haha.. tp ku balik dengan sebab Azman yang akan hantar ku pulang ke rumah .... tp aku dengan yang lain2 yang naik keta Azman masa tu lepak dulu kat umah Epul .. borak2 kosong.. cita sekolah2 dulu... hhuhuhuh.. akhirnya dalam pukul 2 pagi aku balik.. hahahah..


macam tuu jamuan berbuka pose & " sambut hari Lahir Ct "



SuKa Lah Ek :)

Laptop OHHH laptop

ahhhh tension aku... laptop yang selalu ku guna Dah Rosak Xleh guna...
aku menjadi kepeningan kerana Assgment ku banyak lagi x siap ...

my lappy dah rosak sebab dia x detect power masuk.. so g chek rupanya dianya port kat motherboard dah rosak... dia kata lau nak betulkan bayaran dia ialah RM 300- Rm 400..

MAHAL Siot!!! baik ku beli laptop baru ke Second ke.!!! erm sampai skunk aku xde laptop ni pun on9 guna Laptop abg Aku.!!!!! erm sedih2..

ni lah pic my lappy



SuKa Lah Ek :)

Friday, August 27, 2010

LiRiK iNiLaH CiNta-aKiM

IniLah Lagu Kegemaran ku..
best lagu ni...
soo Nice..:)



Terpegun ku melihat kamu

Bergetar hatiku memandang mu
Dan terus datang mencuba
Adakah khayalku menjadi nyata

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta

Chorus
Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku yang merasakan cinta

Ulang Chorus

Sungguh susahnya aku mendekati mu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku
Inilah sayangku
Inilah cinta


video

SuKa Lah Ek :)

Tuesday, August 17, 2010

Gotong roYong Di Keburan Kg PuLaU MerAnTi

salam semua .. ai2...alhamdulillah dah hari ke 10 kita berpose.... tp ku baru nak update cita ni.. huhuh di kesebabkan kemalasan yang melanda.. so xde lah update .. k lah kita berbalik pada cita kita ... Gotong Royong Ni  di lakukan pada 3 hari sebelum berpose.. kita pose hari rabukan.. so gotong royong ni hari Ahad... Pada Hari Tu Jugak Family aku dengan Makcik  aku join sekali kekuburan untuk menziarahi pusara Datuk dan Nenek serta keluarga2 terdekat dan aku jugak Sempat Ke pusara "arwah Azlan".. .. Gotong Royong tu bermula pada pukul 8.30 pagi tp abiznya ku x thu .. hhuuuhuhu .. masa ku kat kuburan tu sempat jugak lah ku snap2 berberapa gambar untuk anda........ 




ini lah Pusara Arwah Azlan Shah (Lan)

**xde pe2 tujuan yang buruk terhadap gambr ni,gambar ini  diambil untuk tatapan kita bersama . untuk mengingati orang yang telah pergi meninggalkan kita.


SuKa Lah Ek :)

Tuesday, July 27, 2010

aKu MenciNtai Seseorang


ahhh... ku Just nak BerKongsi perasaan yang sedang gundah gulana ini.... kerana aku
banyak pikir benda alah ni sampai ku rasa benda ini membeban kan diriku ini...
kenapa berlaku pada diri aku!! Kenapa !!! Ya Allah tolong hamba diri ini...

Aku Mula mencintai dia apabila aku selalu jumpa dia, selain itu dengan cara dia melayan aku dengan penuh lembut, sopan, manja membuat aku mula jatuh cinta kat dia ....aku terasa ingin berada bersama dengan setiap hari /makan bersama dan lain-lain bersama .... aku cuba meluahkan perasaan ini tapi aku xleh luahkan perasaan aku kerana aku segan/takut/risau/semua perasaan ada dalam diri aku ni...

aku xleh mencintai dia dan x leh menyanyangi dia... x boleh .. kerana ade sebab tertentu yang menghalang percintaan ini... tapi aku cuba melupakan dia dalam diri aku ni.. tapi x leh... kenapa ....

Ya Allah Tolong Lah Hamba MU ni!!!! supaya aku tenang....

SuKa Lah Ek :)

Thursday, July 15, 2010

KawAn Ku !!!

Aku hanya nak berkongsi cerita dengan kamu semua tentang cerita seorang arwah kawan ku kawan iaitu (AZLAN SHAH) yang telah pergi bertemu dengan ALLAH S.W.T...

cerita aku ni pendek xde panjang lebar pun.. ku kenal dengan kawan ku ni semasa Tingkatan 2.. tapi kami x rapat.. sampai ke tingkatan 3 baru kami rapat sikit ..(SIKIT JE Lah )... KItaorang MUla Berkawan disebabkan pada masa itu sekolah ku (SMK Puchong Utama 1) terpilih menjadi anak angkat kepada satu Yayasan iaitu YAYASAN Selangor.

ku cerita sedikit tentang yayasan selangor ni ..k Yayasan Selangor merupakan satu yayasan seperti yayasan dinegeri lain membantu anak-anak selangor..aktiviti yayasan selangor yang sempat aku merasa seperti kem, lawatan , Makanan Free, Tuisyen Free... alhamdulillah ku dapat macam tu ..

k berbalik pada cita ku kitaorg start rapat pada kem yang di anjurakan oleh Yayasan Selangor di KL( Nama tempat tu ku dah lupa )...k kitaorg kem kat cna 3 hari .. bnyk ativiti kitaorg lakukan.. lah masa kem .. tu .. aku dgn arwah duduk satu khemah,dan 2 orang kawan ku lagi Si hafizi dengan x salah ku dengan Zulfadli ...

so sampai abiz Form 3 si arwah ni pindah sekolah .. dapat masuk sekolah lain... x salah ku teknik... kitaorg x contact pun.. sampai pada tahun 2006 iaitu masa tu ku Form 5 (tarikh ku ingat ) aku di beritahu oleh kawan2 ku yang lain ,Si arwah ni Sakit, Skunk Berada di Hospital Kuala Lumpur....

Pada Hari Keesokkan Harinya , Aku bersama kawan-kawan ku laiin disertai juga dengan Cikgu Mujab pergi ke Hospital Kuala Lumpur untuk melihat arwah ni.. Masa tu arwah berada di ICU so xleh masuk ramai-ramai.. masuk 2 orang je.. masa tu ku masuk dengan faiz(xsilap aku lah) g tengak dia...

masa tu dia dalam keadaan yang kurang sedar .. tapi aku sedih bila kitaorang memanggil nama dia.... dia mengalirkan air matanya...walau pun dia xdpt buat pe... untuk menjawab panggilan kami masa tu .... aku melihat keadaan dia yang terbaring xleh wat pe2 masa tu... aku berdoa pada harap dia dapat sembuh cepat ....

2 hari selepas aku melihat dia bersama-sama cikgu masa tu ... aku dengan kawan-kawan lain berpakat nak g jumpa dia , kitaorg g masa tu berkonvoi naik motor g Hospital Kuala Lumpur.. bila kitaorang sampai je sana .. kitaorang x dibenarkkan masuk di sebab keluarga dia berada di sana.. dalam Keadaan yang nangis ... kitaorang menjadi hairan ...kenapa ?? apa yang terjadi ??? lama kitaorang menunggu.. tp .. x leh jugak .. so kita orang balik...

esoknya iaitu pagi.. aku diberi tahu Arwah makin Stabil ..ALHAMDULILLAH (dalam ati ku berkata ) .... tapi itu hanya sementara .. kerana .. pada malam itu pula iaitu pada 2 JUN 2006 .. aku diberitahu pada pukul 12 malam oleh Fairuz melalui Mesej yang di hantar "Azlan Dah Meninggal...... " ku mula x percaya .. aku terus kol fairuz untuk pastikan balik...

Malam Tu ku terpikir Sejenak Kenapa tidak mengambil Nyawa KU saja.... ... Ya ALLAH !!!!
pada malam permergian itu pula aku terdengar lagu Surdirman -SALAM TERAKHIR.....

Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada teman yang ku kenang
Pemergian ku ini tak dirancang

Usah bertanya mengapa aku
Mengucap salam terakhir kepada mu
Kerna waktu berputaran
Bimbang tak berkesempatan
Melahirkan kerinduan terhadapmu


Demi sebuah kenyataan
Yang amat menyakitkan
Aku yang tidak berdaya
Hanya berserah padaNya

Salam akhir
Salam yang teristimewa
KepadaNya ku memohon keampunan
MelaluiNya ku beri kemaafan
Kepadamu

Andainya aku punya waktu
Masih ku ingin mengulangi semula
Saat indah bersama mu
Sayang tak berkesempatan
Abadikan saja salam ku di ingatan

Salam ku yang terakhir...

Ya Allah.... Malam itu aku terus call Pn As'asadah dan ingin maklum padanya ... dia pun sudah dimaklumkan..

pada Esokkannya .... aku pergi ke rumah untuk perkebumian .... Sampai Je arwah kami dapat lihat Wajah Arwah .. Tapi Kami x dapat ciumm dia.... buat kali terakhir... Arwah di kebumikan di Tanah Perkuburan Islam PUlau Meranti .....

Ya Allah.. Ampun lah dosa Kawan ku Ya ALLAH .... Aminn..


Aku INgat Sampai Sekarang Tarikh Pemergianya ... 2 JUN 2006 dan Tarikh Hari Lahirnya 2 JULAI 1989.....

Semoga ALLAH mencucuri Rahmat keatas Arwah ....

SuKa Lah Ek :)

Saturday, July 10, 2010

PeRh .. ReKaAn Webs 1st aku.. hahahah

salam semua... dah lama x coret kat blog ni... nak kata bz xde lah sangat .. cuma mls je.. hahaha
ok... aku terus cita.. pasal Tajuk aku ni hahahhah.. Dialog aku dengan membez lamaz aku:- (Man) eEca ku nak mintak tolong leh x??? leh buatkan webs/blog untuk syarikat aku ??? (aKu) nak wat webs aku x reti sangat ... tapi aku cubalah.. ok2...lagi satu lau nak wat webs ni ko kena de.. sbb Ikot kepuasan ati ekau (Man) ok ah esk ku datang umah ko.... ** dialog ni ku pendekkan.. hahha lau nak tulis semua memang panjang ah... hahaaha

Malam tu:- ku cuba buat gna blog.. tapi ku x reti sangat lah pulak .. so ku ambk keputusan untuk buat mcm webs Batch aku... (legasi.webs.com) so ku wat .. just adjust sikit-sikit..

Esoknya:-Man dtg tengahari sikit.. dalam pukul 12.30 pm ... sampai ku tunjuk pe yang ku dah wat then dia pun berpuas ati pe yang ku .. lps tu ku ckp dgn dia pe lagi yang ko nak letak dalam webs ni & benda ni ko nat wat tergesa2 ke??... (man) xde ah.. mana yang boleh wat ahh kitaorg pun teruskan pe yang x siap....pe lagi dia suruh masuk pic tu pic(Pic mengenai Metro Driving ) ni.. bnyk benda kena masukk..dah wat benda lah ... tu ... dalam pukul 3pm.. kitaorg berhenti ... sebab man de hal ... (biasalah orang BZ) ... dia kata kta continue pukul 5.30pm.. ku cakap ok je..


Pukul 5.45pm :- Man sampai ah .. tanpa membuang masa dia teruskkan peneditan terhadap webs dia.. masukkan Link, Masukkan Header, Masukkan Jam, Masukkan Counter,macam-macam masukkan kedalam webs tu ahahaha.. last dalam pukul 11.30 siap semua editting tu....
agak menakjub jgk ah.. sehari dah siap .. tp simple je webs ni ..
xde ah terer mcm webs yang lain. ni ah webs ku wat ... hahaha

Ni lah hasilnya.. tp xde lah ... cantik sangat pun...
ni dia punya link korang bukak ah ... Click here

so sapa-sapa nak ambik lesen area Puchong atau yang berdekatan leh lah ambk kat mmberz aku ni...perhh siap promete.. hahahah

SuKa Lah Ek :)

Sunday, June 27, 2010

ReUnIoN SKPM

perh dah lama aku x jumpa member satu sekolah rendah aku dulu, dah 9 tahun x jumpa. biasalah semua sebok dengan hal masing-masing, ada yangg kerja dan de yang sambung belajar.
K pada 27 Jun 2010,Ahad(hari ni lah) kitaorang bdk2 SKPM akhirnya berjaya menganjurkan REUNION SKPM yang berlangsung di IOI Mall Puchong, Walaupun yang datang hanya 17 orang je.. huuhhu Bayaran yang dikenakan RM30 seorang. K cita seba sedikit reunion aku...

Pada Pukul 11.00 aku bergerak ke rumah Hairizal@ kembar aku hhuhuh di dengkil bila aku sampai je... rumah hairi dia x siap lagi n xmandi lagi perh menirap tunggu tp xpe member lama der... dahlama x jumpa.. so tup....tap.....tup...... tap..... pukul 11.40am hairi siap dan per lagi blar terus ke IOI Mall lah... dengan sepantas Kilat ku kesana Menaiki Motor Buruk(Banyak Berjasa Dowh pada aku).. Sampai je sama dalam Pukul 12.09pm..lepak bawah jap Isap Kok dulu...(hairi Je aku x)

dah selesai KIta terus kE ATM Bank Sebab duit tinggal RM3 je dalam bag duit aku.. huhuh
,Lepas tu pe lagi terus ke BOWLING ah.... terus je... Kumpulan demi kumpalan datang ke bowling ... tunggu punya tunggu dorang semua sampai akhirnya pukul 12. 45 baru start main bowling...Ain Bawak Anak dia "Nelly & OTW" huhuhu

Mula-mula main dalam 14 orang je lepas tu datang lak along adi.. so jadilah 15 orang,main 2game je then booking utk 3 lane je.. tik,... tok... tik.. tok.. Syakila Akhirnya datang jugak pada hari tu tapi lambat lah..... biasa lah orang berkerjaya huhhhuh............keputusan terakhir Bowling dimenanngi oleh AFIQAH menang Keseluruhan huhuhuhu.... terer jgk dia main....akhirnya abis dalam pukul 3.15pm... pergi ke PIzza terus then pekerja dia cakap dah penuh dalam Pukul 4 nanti datang balik... sementara kitaorg tunggu pukul 4pm.. Geng lelaki(5 orang je) lepak kat luar thenMintak Hairi belanja Makan MCD sementara tunggu tu.. , yela baru dapat gaji ma.....
last-last x jadi nak makan MCD , sbb dah nak pukul 4pm..kitaorg pun akan kaki ke Pizza Hot..
sampai je sana de Farisha and lain2 de kat citu.... seorang demi seorang sampai ke pizza tu.. siti and Atirah pergi beli hadiah kat Jusco. anis dengan Afiqah leh g shopping ... last yang lambat anis dengan Afiqah... hahaha

dah oder semua ... bila serve .. semua hancur... sup lambat, pizza salah , air x cukup, macam-macam lah...kecoh lah sekejap sebab semua dah lapar hahahha.. sampai je semua.. pe lai pelahap la hahhaa...

selesai semua dalam pukul 5 lah... kitaorang ambik kat luar... OTw nak ambik pic datang lah AYen... erm xpe lah join Sekali lah...

k ni lah Pic Last tu.. huhuhu



BaCtH 1996 SKPM

SuKa Lah Ek :)

Sunday, June 20, 2010

MaLaM DiNneR Sek Men SaInS SeLaNgOr



Banner Dinner Dorang

Perh dah lama ku x mencoret kat blog aku ni.. hahahhahahahha..

semalam pada 19.6.2010 berlanjung satu majlis iaitu majlis Makan malam untuk okestra Sekolah Menengah Sains Selangor, Cheras... nak jadikan cerita , aku , mel dann beberapa ahli prostar sekolah di jemput ke Majlis Makan Malam Amal tersebut.

Kami semua ke sana menaiki kereta yang dimiliki oleh Pn Roslina iaitu S/U Kelab PROSTAR Daerah Petaling @ S/U Prostar Malaysia.kami semua berkumpul & bertolak di Masjid Terapung Puchong Perdana pada pukul 6.30pm... sampai2 je sana kami diberi tiket yang berjumlah RM20( Dalam ati aku : Lah!!!!!! RM20 je....Waklu)

Dengan Ati yang agak2 gembira lah sikit... kitaorang daftar diri...pergi je kaunter pendaftaran kitaorang bagi ticket then dia cakap tempat kat atas, so pergilah .. .sampai je kat atas tengok-tengok just ada kerusi je.... xde meja xde pe2 pun... ddk je lah( masa tu perut dah lapar)...x lama duduk kat citu lepas tu aku turun pergi ke toilet(masa ni PROSTAR Sepang dah sampai) Then lepas balik dari toilet tengok-tengok melissa xde ... rupanya dia pergi ambik macam guddies beg.

Dalam Guddies Beg itu ada makanan sikit(sandwich,Air tin Milo, Gula-gula 2biji, 1 keropok).. perh lagi makan ah perut dah lapar...dan abiz makan-makan.. ku tengok kana dan kiri ku tiba ternampak lak seorang mamat ni (dalam ati aku : macam kenal je mamat ni..) aku g lah trgur.. rupa-rupanya PROSTAR KL punya olang lah... kitaorang ajak lepak sekali.... prostar sepang duduk jauh sikit dari kita orang.... xlama dari tu majlis bermula.....


Majlis Bermula:-

biasalah setiap majlis yang grand2 ni akan mula dengan uccapan dan soonsoon... hahah
dalam majlis ni siap ada persembahan dari kelab Orchestra SM Sains Selangor(lagu yang dibawa pada malam tu :- MALAGUENA,TERLALU ISTIMEWA, ZORRO dan lain-lain lagi)dan sedikit dari dendangan piano... masa ni lah pulak dorang yang VVIP boleh Makan.. so kitaorang dari atas tengok jelah.... Prostar sepang dah x tahan dorang nak balik dah... sebab ingat makanan disediakan.... so kitaorang blar jugak tapi kitaorang duduk luar je...x kemana(duduk dalam dapat rasa bau lauk dorang je)...
so duduk luar lepas tu de lak geng2 prostar sepang de kat bawah jugak ... lepak-lepak dan borak-borak kat bawah sampai lah Pn Roslina datang kat Kitaorang then dia cakap xpe abis program kita makan k.. erm kita orang ok je.. prostar sepang ok jgk.. dorang diberi duit utk makan sebab dorang datang cna naik kenderaan sendiri.... so dorang pun baliklah lepas dapat duit tu...
kitaorang lak terpaksa tunggu...sampai majlis abis....
bila je abiz majlis kitaorang semua makan di REstoran Hassan berdekatan dengan Jabatan Kesihatan DBKL..
balik pun dalam pukul 12.30 sampai puchong dalam pkl 1pagi.... ...

dalam Majlis just xpuas ati kenapa x sediakan makanan utk ticket RM20 ni...
pe lah!!!

Pakaian Aku Masa Dinner tu !!!!




Dewan Makan Dia..!!!

SuKa Lah Ek :)

Sunday, April 25, 2010

Mancing Udang Jom!!!!

Cita dia mula macam ni ... pada malam khamis masa tu...
erm kitaorang (Aku,Bird,Faisol,Yus) wat makan-makan kat rumah sewa kitaorang.... Masak Bihun je... hehehehh.... kita orang ajak lah Bro Nekman , Bro Nizam,Bro Alunaza n Bro Rizal ... then abiz je jamuan makan si Bro Naza n Bro Rizal ajak lah kitaorg pergi mancing udang(kat bandar banting ) apa lagi tanpa membuang masa kitaorang ni pun setuju lah .. sebab xde keja masa tu... & kitaorang gerak lah ke kedai memancing Udang pukul 11.00mlm...

sampai-sampai je sana ada orang lain selain bro naza n Bro rizal iaitu si faiz dan si abdillah .. mula-mula yang memancing ikan hanya naza n a.rizal ...tak lama lepas tu si abdillah n si faiz join sekaki n x lupa juga si faisol.....


kitaorang abiz menangkap Udang pukul 1.30 pg dan hasil hasil tangkapan dari ke lima-lima orang ni (25 ekor Udang) .... kitaorg bawak hasil tangkapan ke BINGGO!!!! wat ICT(Ikan Celup Tepung) .. sedap Der!!!!! ... .. last kitaorg pulang ke rumah Pukul 2.00 Pagi.... (balik dalam kepenatan ) .....tapi Best ... der!! so lau nak macing Udang datang lah sini... ek... kat cni korang leh tgk lah pic-pic kt kolam mancing Udang ... k.. Selamat Terhibur......


Kedai Mancing Udang :)

Ahli yang memancing yang terlibat (ada yang datang menyebok)
Faisol dengan Habuannya..

Aku Bersama Udang(Tankapan Si Faisol Heehhe)
Bro Naza dengan Hasil Tangkapan ;)
Si Faiz Memancing


SuKa Lah Ek :)

Tuesday, February 9, 2010

fOgGiNg D'SeKoLaH KeB. RTB..

salam semua pada 9.2.10 aku n bird n faisol pergi fogging dan kami diselia oleh PKA Naza & PKA Jamali. kitaorang wat kat kawasan sekolah kebangsaan RTB(rancangan tanah belia ). Bird dgn Abg jamali so ku dgn faisol wat dengan naza.... 1 kawasan sekolah 4 caj .... 1 caj ku 1 caj lagi naza & 2 caj Team lagi satu ah...abz je sempat lagi kitaorang bergambar..... so ni la pic ni...

aku,faisol,bird, naza



SuKa Lah Ek :)

Wednesday, February 3, 2010

Reunion FoRm 5- 2006

pada 30.01.2010 sesetengah pelajar form 5 2006 telah join reunion kat Port Dickson ... kitaorang kumpul kat SMKPU1 pukul 9.00pagi dan bergerak ke LCCt sebab tunggu dillah dan aqilah di situ. bila dah sampai kitaorang pun meneruskan perjalan ke POrt Dickson ....sampai je Kitaorang ke Tanjung Biru... Ingat nak berkhemah kat citu tapi kitaorang kena halau ... teruslah kitaorang mencari tempat lain... cari punya cari xdapat- dapat tempat nak berkhemah last g cari kat hotel2..cari punya cari kitaorang dapat lah hotel ...iaitu "hotel Mayang Sari" kitaorang tido berasingan .. laki luar bilik perempuan dalam bilik.... kitaorang asing-asingkan...

malam tu pulak nak BBQ dipantai tanya orang hotel leh wat kat pantai x... dia cakap x leh.... nanti kena saman ... dengan MPPD .. so dia ckp lau nak wat kat tempat dia kena bayar RM 100 .... kitaorang cancle .. lepas tu syakir cakap kat ku dia cakap member dia de tempat tapi 1 kepala RM5... tempat dia kat Teluk Kemang ..... Pikir-pikir balik ... kira kos nak ke teuk kemang tolak kos ni..... last-last wat je kat hotel just bayar RM 100 dan diorang just sediakan Aranag dan Tempat.

malam tu kitaorang bakar Ayam dan Hot Dog dan kerang .... banyak Jugak lebih... Kerang lah banyak lebih.... Lepas BBQ kitaorang pergi ke Karaoke kat pekan dia .... kat cni lagi best bila je sampai baru je masuk dan baru je nayanyi dah tempat tu kena serbu dengan jais dan polis serta AADK ... Jabatan agama islam mitak kitaorang I/C... lepas tu dia tanya ada minum x??/ kitaorang kata x la.. sebab baru je sampai .....oranag jabatan Agama pun bagi balik I/C kitaorang then kitaorang pun teruskan nyanyian.. sampai lagu terakhir yang dibawa oleh bob dengan syahmin.. (lagu sedih) .. sampi bob nangis... .. huuhu( bob jangan marah huhu)... abiz karaoke pukul 3.30 pagi sebab 2 jam .... hahah...

lepas kitaorang semua pergi ke Hotel balik......sampi je hotel aku dan syakir g ke pantai saja2 je jalan2.... nak nikmati suasan di sana .. hahah.. abiz jalan pukul 4.30 pagi... kitaorang ke bilik untuk tido... ahhah ( tapi x leh tido xtahu lah kenapa ) ...

hari kedua ... ku orang pertama bangun awal ... pukul 7.30pagi ku dah bangun lepas tu ku terus siapkan Sarapan pagi ... (sardine)...lepastu dorang semua bangun de yang bangun-bangun terus g Swimming POOls..... ahha... ... kitaorang blar dari hotel Pukul 11.30pagi ... then kitaorang terus g makan tengah hari....kat Teluk Kemang... then abiz je tu kitaorang terus balik .... ... sekian . hahahahah


ni lah budak yang g ReUnIoN




SuKa Lah Ek :)

Monday, February 1, 2010

MaLaM SeBeLuM BbQ ReUniOns

ni lah olang2 yang menyediakan huhu


ni sebelum persiapan untuk Reunion esok kita orang wat persiapan iaitu BBQ.. huhuh
Bahan:-
1. Ayam
2. Hot dog
3. Madu
4. Sos BBQ

erm bahan ni di bersihkan dan di gaulkan sekali.. erm yang tukang guli aku n Dilla... uhuh...

semua aktiviti ini buar kat Rumah aku.. di PULAU MERANTI....

aktivtinya pada 30-31/1/2010...

ni lah oalang yang tukang mengaul benda lah itu semua.. hahaha

SuKa Lah Ek :)

Sunday, January 31, 2010

My NeW hAnDpHoNe


salam kesedihan masih xilang lagi tapi untuk hilangkan kesedihan aku mencari alternatif lain...
adalah dengan cara membeli HaNdPhOnE baru... aku membeli Handphone baru dekat mmbr ku je.. K770i erm de 3g jgk... camera 3.2 megapixcel...
tu je la ku nak bagi tahu.. huhuhuu

SuKa Lah Ek :)

Tuesday, January 26, 2010

My Handphone..


kisahnya bermula bergini.......

semalam ku nak balik dari umah sewa ku ke umah ku di puchong .. semasa dalam perjalan de la excident .. sementara polis melepaskan bagi kenderaan sebelah sana jalan ku mengambil kesempatan untuk mengambil gambar excident tu...... (memang teruk van tu sampai dah xnak mcm van dah hancur..)

lepas tu ku meneruskan perjalan sampai je puchong (Pualu Meranti) hujan pun turun.... perh lagi ku pakai bju ujan la.. sampai2 saja2 kat umah abiz baju basah... sampai jaket ku basah.... erm tindakan ku adalah basuh baju ku.. semua.. erm


lepas tu ku terus on laptop n on9 ....lebih kurang 10 tau 5 minit baru ku sedar handphone ku xde... perh lagi ku g terus cari kat dalam mesin basuh.... then memang handphone ku dalam mesin basuh....

ku tengok handphone dah bergelinang air dalam phone..ermm.. lepas tu ku kering2kan
then bawak ke kedai .. dia cakp xleh on then lai nak betulkan kena RM80-RM120...


**yang penting kat handphone number phone kawan2 ku....... skunk terpaksa la ku pakai handphon cikai dulu.. huhuhu sedih-sedih..

SuKa Lah Ek :)

Saturday, January 16, 2010

Praktikal & FunFair

salam semua sudah lama ku x menulis karya ku di sini....apa yang kita tahu tahun 2009 sudah lama melabuhkan tirainya dan skunk sudah masanya tahun 2010 membuka tirainya.... & tahun 2010 lah tugas baru ku terima.....

pada 4.1.2010 ialah tarikh dimana aku memulakan praktikal ku .. di Pejabat kesihatan Daerah Kuala Langat di sini lah aku akan mengenali cara kerja aku nanti bila ku dah abiz belaja.. walaupun kat cni bermacam-macam ragam ... aku kena tempuh jugak.....tanpa ku duga kat cni de senior kitaorang dari "Gempita" & "Parasiska" dan "Pawana" hahhaa.... diaorang semua ok .... bagus jugak....

kitaorg dipecah kepada dua... sebab xde kenderaan sangat ... Ku & Bird di letakkan di unit vektor dan yus n faisol di letak di unit Bakas dan kami kan bertukar 2 bulan akan datang ... hahaha.. macam kat Unit vektor di ketuai oleh 2 Ik iaitu Ik Ridhwan dan Tuan Husni.. erm x lupa PKAK yang disayangi oleh PKA kat cna ialah EN Mus (Bukan Nama Sebenar) dan Pka kat Unit Vektor de senior Kitaorang dari bacth Gempita.. Nama Glamor dorag Naza & Irwan( Tapi Bukan nama sebenar) hahahha.... korg cari la sendiri k.... dan x lupa la.. ku jumpa dengan a. azrol( dulu PA kat PKD PEtaling Skunk tukar kat PKD Kuala Langat dan akan nanti dia akan tukar ke Perak).....mula2 ku kat Unit Vektor mcm penig skit la sebab x thu sapa nak bertanya .. dah lama2 ni . ok la... diorang semua de yang masuk air( Otak2 Gila Skit).....

Korang nak tahu kat cni de funfair tau ... minggu kedua ku kat Kuala Langat kitaorg g Funfair... best jgk la. banyak mainan yang de kat citu...faisol n bird sempat main keta langgarkat c2... erm ku x thu nak ckp pe pasal Funfair erm ni ku de sedia kan gambar2 kat Funfair.... korg tengok je la.. hahhahaha

permainan pe yang de kat cna
lagi 1 permainan yang de kat citu


kereta langgar hahah

Faisol n Bird tgh tgk keta Langgar

SuKa Lah Ek :)
Related Posts with Thumbnails