There was an error in this gadget

Saturday, May 14, 2011

Masakan Mak !!!!!

salam semua .. nk kongsi sikit ni...

sapa- sapa yang duduk jauh dari keluarga mesti merindui sesuatu an2.. hihih

adatlah tu an3,,, macam ku aku merindui masakan mak aku... hihi contohnya :-

sambal ikan bilis, daging masak kicap ,masak lemak cili padi , Asam pedas. dan macam-macam lagi tapi masakan yang spesialnya adalah Sambal Ikan bilis(kering) ... memang terbaik ah..

kenapa ku cakap terbaik sebab bila korang makan akan nak lagi..

sambal ikan bilis(kering) ni lau makan dengan nasi putih dengan kicap .. pun dah cukup.. x yah lauk lain..dan masakan ni amat pedassss.. memang mabolus ah....!!! TERBAIK !! hihihi ...

cita sikit ek.. sebelum ni ku penah bawak sambal tu ke rumah sewa ku di Kedah( Serdang)..

ku bawak satu tapawe besar kat cana... mula2 dorang tgk mcm pelik je..

tp bila dah rasa... bila de nasi je nk makan dgn benda alah tu je.. bila de nasi je nj makan dgn benda alah tu...hihihihi... de yang sampai sakit perut makan benda alah tu .. hahaha .. bukan pe .. bukan masalah pada makan tersebut.. dah thu sambal tu pedas.. makan bnyk-bnyk memang sakit perut ah...

yang mengagumkan sambal tu leh abis dalam 4 hari je.. mak ku cakap benda ni leh sampai 2 minggu atau seminggu .. ah .. tapi pe yang terjadi sebaliknya.. ..


xpe lah aslkan benda alah tu .. abis an2..

tu ah siap bila ku balik ke kg .. dorg akan tny .. "ahchong , ko de bawak sambal ikan bilis tu x?

huhuh sampai bergitu sekali sambal tu.. an2,..

so lau korang nk thu mcm mana sambal tu korang tgk pic ni ...

KLIK ini


SuKa Lah Ek :)

Wednesday, May 11, 2011

SePi.. SePi.....

sepi je dua/tiga minggu ni... rasa macam kosong je...

kadang-kadang terpikir jugak kenapa ni berlaku... mungkin ku sepi sebab xde family ku,kawan-kawan gelak/sedih tiada di sisi....terasa mcm kosong je ddk cni... mcm xde sapa2 kat cni..

adakah diri ni memerlukan seseorg yg dapat berkongsi suka/nangis/masalah bersama... entah lahh....

sunyi---sunyi-- sunyi....


SuKa Lah Ek :)

Monday, May 9, 2011

Happy Mother Days...

Sedih lagi..... x abis sedih... ( Tapi hati ke sabar dan tabah!! hihi)


sedih lah sebab dah 2 tahun ku xdpt nk join family ku untuk sambut "Hari Ibu"

tahun x dpt join sebab ku berada di Terengganu.. study kat cna.. tahun ni ku pun x dpt nk join lagi sebabnya Ku skunk keja kat Kedah Jauh dari keluarga lagi.. xdpt smbut ... tp pe pun mlm tu ku dapat 3G dengan akak aku .. tp masa ku 3G , masa tu dah abis potong kek. sedih... sedih..

xdapat ku nk lihat mak ku potong kek...

apa-apa pun... Selamat hari Ibu....

untuk mak Ku bernama Salbiah selamat ari ibu.. thanks atas segala2nya......


inilah kek dari duit yg di kumpul ....


SuKa Lah Ek :)

ReunioN BSM

sedih gilez... .. sedih.. sedih...

baru ni SMK PU 1 pasukan BSM sekolah lama ku de wat reunion BSM ...

ku pun terlibat jgk walau sikit2 dalam persiapan.. tp sayangnya ku xdpt dtg .. sbb tugasan ku di tempat kerja dan hal2. tertentu yang xdpt ku hadir pada hari tersebut .. tp xpe lah.. benda dah berlalu ... apa2 .. ku harap malam tu dorang happy...

happy dengan permainan yg di sediakan dan happy dapat jumpa balik kawan2.. lama.

xpe insyallah tahun depan ku harap dapat join reunion korg.... kita wat lagi gempak dari skunk!!! hahaha




SuKa Lah Ek :)
Related Posts with Thumbnails